Hondenmassage

Naast mijn hondenuitlaatservice, huisdierverzorgservice en huisdiertaxi, geef ik ook hondenmassage. Ik heb de basiscursus “Massage bij de hond” met goed resultaat afgerond en inmiddels ben ik ook geslaagd voor de gediplomeerde opleiding “Massage bij de hond”.

Een massage kan gegeven worden als “onderhoudsbeurt” of “doelgericht”. Het heeft als doel de lichamelijke en/of geestelijke conditie van uw hond te verbeteren of in balans te houden.

Massage bevorderd de bloed en lymfecirculatie, het ontspant spieren en heft blokkades op. Het heeft ook een gunstig effect op de huid, de gewrichten, het zenuwstelsel en hormoonstelsel. Ik kan uw hond bijvoorbeeld masseren als hij kreupel loopt, spierpijn heeft, een slechte doorbloeding of na een operatie of blessure. Ook als uw hond angstig is, nerveus, rusteloos, hyperactief of gespannen is, kan een massage helpen.

Daarnaast vinden de meeste honden het ook gewoon lekker om een massage te ontvangen en is het ook nog eens goed voor de baas/hond relatie. Na afloop geef ik de eigenaar tips mee om ook zelf thuis aan de slag te gaan.

Ik had eerst een massagepraktijk aan huis, maar uit ervaringen is gebleken dat de honden meer op hun gemak zijn als ze thuis in hun vertrouwde omgeving blijven. Daarom masseer ik de honden alleen nog bij u thuis.

 De eerste keer vind er eerst een kennismakingsgesprek plaats waarin ik vraag naar de gezondheid van de hond, eventueel medicijngebruik, het karakter enzovoort. De duur van de massage kan variëren van 15 minuten tot 45 minuten. Dit is geheel afhankelijk van de hond en of hij/zij de massage accepteert. Als de hond laat weten het niet fijn te vinden, zal ik creatief zijn en andere massagetechnieken toepassen. Als de hond daarna nog aangeeft het niet fijn te vinden dan stop ik met masseren.

Er wordt absoluut geen dwang gebruikt tijdens het masseren! Er moet tenslotte eerst een vertrouwensband ontstaan tussen de hond en mij.